Remake

Remake
Design the solution for plastic pollution

Remake je projekat koji prilazi reciklazi iz novog ugla. Baza ove ideje je ekoloska, ona uzima upotrijebljenu i iskoristenu plasticnu sirovinu i daje joj novo znacenje. Ono sto je nekada bilo smece nama je inspiracija i polaziste za stvaranje materijala koji prica..pricu o prirodi, pricu o dizajnu, pricu o lijepom. Ovu pricu ne zelimo da pricamo sami i zato je stvaramo sa onima koji znaju lijepo i bave se lijepim.

Reciklirana plastika u obliku filamenta za 3d stampu sjajna je podloga za razigravanje maste ekipe dizajnera i ostalih kreativaca.

Dizajn i moda uvijek su bile dobre u oslikavanju trendova a cesto nose sa sobom poruku koja nije samo vizuelna vec predstavlja i stav. Lijepim skrecemo paznju. I mi smo ovo prepoznali kao mogucnost da pokazemo ono u sta vjerujemo.

Ono sto nas cini zadovoljnima je da smo stav prema prirodi i njenom okruzenju prepoznali kroz publiku razlicitih godista. Ono sto i nije tako sjajno je da smo prepoznali i slicno neznanje na istu temu. Zato zelimo da pricamo, da bi se razumjeli i naucili.

Ali da prica ne bi bila samo lijepe rijeci, potrebna je akcija! Vjerujemo da cemo podstaci ljude sa afinitetima prema lijepom i uff.. korisnom da nam u tome pomognu i ucinimo je stvarnom!